登录 | 注册 | FAQ
Anonymous

Problem z menu

+ 发表回复

2 篇帖子 分页: 1 / 1


Problem z menu

Kaczor » 周五 10月 18, 2013 8:12 pm

Mam problem z moją stroną, chcę zrobić górne menu, które będzie zajmowało całą szerokość strony i jednocześnie przylegało do reszty strony. Teraz mam jakieś dziwne marginesy po bokach i między menu i główną częścią strony znajduję się przerwa, nie mam pojęcia czemu ; s. Pomoże ktoś?

Stronka:
代码: 全选
<!DOCTYPE html>
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">


<head>
    <title>Szablon Strony</title>
    <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8" />
    <link rel="stylesheet" type="text/css" href="stylesheet.css" />
</head>


<body>
<div id="menu3">

</div>
<div id="pojemnik">
      <div id="naglowek">

      </div>
                <div id="menu">                                                   
                 
                </div>

                        <div id="tresc">
                       
                        </div>

      <div id="stopka">

      </div>
</div>

</body>
</html>

Css:
代码: 全选
/*Znaczniki tekstu*/

h2 {
    font-size:50px;
    color:blue;
    text-align:center;
}
h1 {
    font-size:35px;
    text-align:center;
}

/*Strona*/
html, body {
    background-color: #000000;
    background-image: url(obrazek2.jpg);
    background-position: center;
    background-attachment: fixed;
    background-repeat: no-repeat;

}
#pojemnik {
    height:1050px;
    width:1440px;
    margin-left: auto;
    margin-right: auto;
}
#naglowek {
    height:300px;
    width:1440px;
    background-color:red;
   
}
#menu {
    width: 440px;
    background-color:green;
    float:left;
    height: 600px;
    text-align:center;
}
#tresc {
    width: 1000px;
    background-color:blue;
    float:left;
    height: 600px;
   
}
#stopka {
    width:1440px;
    height:150px;
    background-color:red;
    clear:both;
}
#menu2 {
    width: 1440px;
    height: 50px;
    background-color: pink;
}
#menu3 {
    height:100px;
    width: 100%;
    background-color: pink;
}
头像

Kaczor

  • 帖子: 1
  • 注册: 周五 10月 18, 2013 8:02 pm

Re: Problem z menu

XainPro » 周六 10月 19, 2013 12:15 pm

nie używasz resetu css?
ok wklej ten kod na górze css


html, body, div, span, applet, object, iframe,
h1, h2, h3, h4, h5, h6, p, blockquote, pre,
a, abbr, acronym, address, big, cite, code,
del, dfn, em, img, ins, kbd, q, s, samp,
small, strike, strong, sub, sup, tt, var,
b, u, i, center,
dl, dt, dd, ol, ul, li,
fieldset, form, label, legend,
table, caption, tbody, tfoot, thead, tr, th, td,
article, aside, canvas, details, embed,
figure, figcaption, footer, header, hgroup,
menu, nav, output, ruby, section, summary,
time, mark, audio, video {
margin: 0;
padding: 0;
border: 0;
font-size: 100%;
font: inherit;
vertical-align: baseline;
}
/* HTML5 display-role reset for older browsers */
article, aside, details, figcaption, figure,
footer, header, hgroup, menu, nav, section {
display: block;
}
body {
line-height: 1;
}
ol, ul {
list-style: none;
}
blockquote, q {
quotes: none;
}
blockquote:before, blockquote:after,
q:before, q:after {
content: '';
content: none;
}
table {
border-collapse: collapse;
border-spacing: 0;
}
头像

XainPro

  • 帖子: 3933
  • 注册: 周五 2月 17, 2012 8:10 pm


+ 发表回复

分页: 1 / 1